Ideální materiál pro vodorovné nebo svislé aplikace v designu nábytku a interiérů, například pro čelní plochy, stolové desky, police, skříně nebo obklady stěn. Laminovaná dřevotřísková deska má několik vrstev; jádro (nosič) je ze surové dřevotřísky, která je na obou stranách potažena dekorativním papírem impregnovaným melaminovou pryskyřicí.

Možná vás zajímá i hmotnost DTDL? U výrobků z plošného materiálu typu DTDL platí jednoduché pravidlo:

  • hmotnost 1 m² DTDL desky o tloušťce 18 mm je cca 13 kg
  • hmotnost 1 m² DTDL desky o tloušťce 36 mm je cca 26 kg

V rámci koordinované nabídky dekorů a materiálů nabízíme moderní a esteticky náročné řešení v osvědčené kvalitě Egger. Všechny výrobky jsou olemovány ABS hranou

Co je to hrana ABS?

ABS hrana je plastový lem, který neslouží jen jako designový prvek; chráníme tak nábytkové hrany vůči mechanickému poškození a také vlhkosti. Otevřený povrch desek, kde by vlhkost mohla způsobit nabobtnání a tedy jejich poškození, použitím ABS hran a polyuretanového lepidla strojově uzavřeme. ABS hrany dodáváme ve stejném dekoru, z jakého je produkt vyroben.

Obecně se tedy plastové hrany ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) používají k zakončení laminovaných materiálů na bázi dřeva, jako je dřevotříska, MDF, HDF a lehčené konstrukční desky. Tvoří správné zakončení pro všechny dekorativní desky z naší nabídky. Hrany jsou dostupné v celé řadě šířek a tlouštěk. V dekoru, struktuře a stupni lesku jsou dokonale sladěné s našim sortimentem.





Pokud si nepřejete mít některý z rohů ostrý, tj. v pravém úhlu, můžeme vám jej strojově zaoblit. Většinou v radiusu R130 mm. Co to znamená a jak to vypadá? V případě zájmu napište do Poznámky pro prodejce napište, který roh chcete zaoblit.