Proč má smysl motorové kolečko/elektrokolečko?


Kolem domu je neustále spousta práce. Péče o zahrádku, starost o dům, drobné rekonstrukce a údržba domu. Díky tomu se stalo stavební nebo zahradní kolečko nepostradatelným pomocníkem většiny kutilů. Věděli jste ale, že na trhu už existuje i motorové kolečko? K čemu vám takové elektrokolečko bude dobré? Proč má smysl si jej pořídit? A jak správně vybírat?

Mobilní banner - 800X605px (13) 

Elektrokolečko ocení zahrádkáři i kutilové

Nemusíte být vůbec profesionál a motorové kolečko oceníte každý den. Díky výkonu až 1 000 W a nosnosti až 150 kg vám pomůže při převážení nejrůznějších těžkých materiálů, kamení, hlíny, cihel, a to i po náročném, nerovném povrchu. Významně vám tak usnadní práci a zajistí, že vám bude krásně odsýpat. Umožňuje lehkou manipulaci a převoz i velmi těžkého nákladu.

 

Motorové kolečko vám vydrží sloužit 6 až 8 hodin

Na jedno nabití takové kolečko vydrží nepřetržitě až 8 hodin práce, a tak se skutečně můžete ponořit do díla. Elektrokolečko se vyznačuje velkou odolností, a tak se nemusíte bát si jej pořádně naložit. A že budete často jezdit třeba i do kopce?! Žádný problém! Motorové kolečko si s tím snadno poradí. Bude proto skvělým pomocníkem jak na stavbě, tak i na zahradě nebo kolem domu.

mceclip3-1

Výhody motorového kolečka

  • Nepřetržité použití až 8 hodin práce,
  • velký pomocník na zahradě i na stavbě,
  • ulehčí vám práci,
  • plynulá regulace pojezdu,
  • poradí si i na kopci nebo nerovném terénu,
  • výjimečná odolnost a životnost.

 

Kde elektrokolečko skladovat?

Nemáte na zahradě žádnou hospodárku a nechcete nechávat kolečko jen tak venku nebo v přístřešku? Pak můžete elektrokolečko Klasik či Deluxe jednoduše složit a schovat třeba na půdu nebo do skříně. Právě díky jeho jednoduchému rozebrání a složení jej můžete snadno převážet třeba i na chalupu.

složene kolečko

 

Jak správně vybrat motorové kolečko?

 Pouštíte se do výběru svého prvního elektrokolečka, ale nevíte, jaké parametry jsou při výběru pro vás zásadní?

 

1. Výkon

V prvé řadě se dívejte po výkonu. Čím vyšší výkon, tím větší sílu vám kolečko nabídne. Výkon se pohybuje okolo 500 W až 1 000 W.

2. Nosnost

Zadruhé se dívejte také na nosnost daného modelu. Pokud nebudete chtít převážet nic extrémně těžkého, bude vám stačit nosnost do 100 kg.

Jestliže ale plánujete kolečko používat například na stavbě, kde jej chcete nakládat těžkým materiálem, kamením nebo zeminou, pak raději zvolte nosnost do 150 kg.

Pro opravdu náročné dříče pak můžeme nabídnout ještě motorové kolečko HARD s nosností až 250 kg.

3. Další důležité parametry

V neposlední řadě jsou pro vás důležité parametry jako plynulá regulace pojezdu, zpětný chod, brzda či pomocná kola.

Ke každému kolečku obdržíte vysokokapacitní Li-Ion baterii spolu s nabíječkou. Některé modely navíc dokonce nabízí rovnou dvě baterie. Při práci vás proto ani vybitá baterie nezastaví.

4. ÚDRŽBA LITHIUM IONTOVÉ BATERIE

- nikdy nenechávejte motorové kolečko delší dobu úplně vybité
- vždy po ukončení práce vypínejte hlavní vypínač který je u většiny modelů umístěný v elektroskříňce pod korbou z levé boční strany
- nikdy kolečko a sním baterii neskladujte v chladu nebo mrazu
při uskladnění na delší dobu umístěte kolečko někam kde se teplota pohybuje nad 0°C nebo baterii vyjměte a uskladněte ve vyhřívaných prostorách
- pokud nemáte možnost baterii vyjmout nebo celé kolečko uskladnit někam do tepla, tak jej alespoň 1x msíčně nabíjte, předejdete tím degradaci baterie

 NĚCO MÁLO O KONSTRUKCI motorového kolečka?

Na první pohled není elektrické kolečko příliš odlišné od běžného kolečka. Při podrobnější prohlídce zjistíme, že kolo má zvláštní disk pod ráfkem a pod korbou krabičku. Aby mohlo být kolo poháněno, potřebuje samozřejmě motor. Běžný motor by musel být umístěn někde v přední části a kolo pohánět pomocí hřídele či řetězu, jenže taková konstrukce by byla náchylná na poškození a poruchy, nehledě na to, že motor by nejspíš překážel. Proto se vyrábí diskový elektromotor speciálně určený pro kolečka, který se umísťuje přímo do kola - to je ten zvláštní disk uprostřed kola, který je charakteristický pro elektrická kolečka. Napájení elektromotoru obstarává lithium-iontový akumulátor (baterie) v pouzdru na spodku korby. Baterie se nabíjí pomocí dodávané nabíječky, která je již součástí balení. Ta je opatřena signalizací nabíjení. Samozřejmostí je možnost výměny baterie v případě konce její životnosti. Abychom mohli ovládat jízdní vlastnosti, jsou elektrická kolečka vybavena ovladačem u držadla. Ten umí plynule regulovat rychlost jízdy, o vše se postaráte jen pomocí palce. Můžete tak snadno a bez cukání přidávat či ubírat výkon - to je velká výhoda oproti známému motúčku.

Elektrokolečko od specialistů

V nabídce Ekovovyroba.cz najdete hned několik modelů elektrokoleček, které splňují výše zmíněné požadavky. Cenově se pohybují od 8 890 Kč až po 15 990 Kč. Vyznačují se mimořádnou odolností a životností. Při výběru se řiďte zejména tím, na co plánujete kolečko používat, k čemu vám bude sloužit a v jakém terénu s ním budete pracovat. Konkurentem našich motorových koleček Easy, Klasik, Delux a Hard je motúčko. Vše máme skladem a vše si můžete vyzkoušet u nás na prodejně.

Pokud si s výběrem motorového kolečka nejste jisti, s klidem se na nás obraťte. Rádi vám s tím pomůžeme. Obracet se na nás můžete na e-mailu info@ekovovyroba.cz.